Doel

 

Het wijkcomité de Molens is een vereniging die als belangrijkste doelstelling heeft de sociale samenhang van onze wijk in Zaffelare te behouden of zelfs te verstevigen.

Dit doet ze door de organisatie van een aantal aktiviteiten met, voor en door de buurtbewoners. Het bestuur van onze vereniging bestaat uit een tiental enthousiaste buurtbowoners die zich belangeloos hiervoor inzet.

Zaffelare was en is nog steeds een sociale gemeente. Voortdurend proberen allerelei verenigingen de mensen uit hun kot te krijgen. En dat lukt vrij aardig.

Ook de Molens draagt hiertoe zijn steentje bij. We proberen de buren bij elkaar te krijgen en met elkaar te laten spreken, lachen, plezier maken… En dat gebeurt het makkelijkst wanneer de maag gevuld wordt. De Zaffelarenaars zijn in dit opzicht niet verschillend van de andere Vlamingen : eten en drinken en ’t is feest.


Een beetje zalf tegen de verzuring, zeg maar. Maar de bewoners van Zaffelare en zeker die van de Molens hebben ondertussen een sterk imuniteit opgebouwd tegen de verzuring.

Hier bij ons op de wijk is het dus dikwijls feest : de oktoberkermis (3 dagen lang ! ), de griezeltocht met Halloween, de rondgang van de Zwarte Pieten, het opzetten van de kerststal, de uitdeling van de kerststukjes voor de gepensioneerden, de nieuwjaarsreceptie en de koffietafel voor de gepensioneerden. 
We proberen voor alle leeftijden iets aan te bieden.

Kijk maar eens in de agenda

 

Zaffelare is een deelgemeente van Lochristi, gelegen ten noordoosten van Gent, ergens tussen Gent en Lokeren. De wijk Molens omvat een aantal straten rond de plaats in Zaffelare waar vroeger een molen stond. Meer informatie over de historiek van ons comité vind je bij de rubriek historiek.

plannetje Molens zaffelare