Agenda

Onze activiteiten liggen vast in een jaarlijkse terugkerende agenda.
Hieronder vindt u een overzicht van deze agenda.

 

Nieuwjaarsreceptie

In 2011 werd voor de eerste keer een nieuwjaarsreceptie aangeboden aan de buren. Aangezien dat bij iedereen beter in de smaak viel dan de drik rondom de kerststal op kerstnacht, zijn we dus verplicht om dit de komende jaren te herhalen. Alle inwoners van de wijk hebben de eerste zondag van het nieuwe jaar elkaar het beste te wensen voor het nieuwe jaar met een glaasje en een kaasje.

 

Afbreken van de kerststal - zondag na driekoningen

Afbreken, daar zijn we sterk in. Beter gezegd : vakkundige demonteren van de bouwelementen.
Als u naar het einde van de agenda gaat, merkt u dat we hem wel eerst opzetten, iets vóór kerst.

 

Koffietafel voor de gepensioneerden - Paaszaterdag

Alle gepensioneerden worden uitgenodigd voor een gezellige namiddag in het zaaltje bij René (in de wijk beter bekend als Nete). Ze worden getrakteerd op koffie en boter- en andere koeken. Daarna kan er naar hartelust gekaart en voor de iets actieveren, gebold worden. Als onze senioren ècht braaf zijn, betaalt het bestuur hen ook nog een pintje (of twee)! Tevens ontvangen alle aanwezigen een paasgeschenk.

 

Molenskermis - 2de weekend van oktober

Het hoogtepunt van ons activiteitenjaar is vanzelfsprekend de molenskermis in en rond de feesttent.

Vrijdagnamiddag kunnen de senioren zich uitleven op de senior-TD. Aansluitend gaan we het weekend in met de After Work Party.

Vanaf 21.00u gaan de deuren open voor de "SLAG VAN DE MOLENFUIF", het serieuze werk. De hipste DJ's laten de recentste dance hits door de luidsprekers knallen tot in de vroege uurtjes.

Op zaterdagochtend wordt vanaf 09.00u traditioneel de jaarmarkt gehouden. Paardenliefhebbers tonen hun paarden van de mooiste kant en vele kijklustigen komen het allemaal bewonderen.
Kinderen kunnen terecht op de kinderboerderij.

’s Avonds kan men van een feestmaal genieten, gevolgd door een pasje op de dansvloer.

Op zondagnamiddag staat gezinsplezier centraal. Er is het Molensspel, clownanimatie, springkastelen, schmink, de kinderboerdeij, een prijsje winnen en een pannenkoek oppeuzelen. Voor de kinderen is er animatie en een kleur- en tekenwedstrijd.

 

Halloween

Halloween heeft ook zijn intrede gedaan bij de Molens. Dit jaar wordt voor de 5de keer, op de vooravond van allerheiligen een avondwandeling georganiseerd. Over het volledige parcours is er van alles te beleven : versierde voortuintjes, hier en daar een griezelige opstelling en als afsluiter een hapje en een drankje... kortom gezellig griezelen voor het ganse gezin.
Sedert een jaar of twee worden prijzen uitgereikt voor de mooist en origineelst versierde tuintjes en/of huizen.

 

Zwarte pieten - weekend rond 6 december (wat dacht u anders)

Sinterklaas himself heeft een exclusief contract afgesloten met de Molens. Het bestuur moet chauffeurs ter beschikking stellen van de zwarte pieten. Zij komen de verlangglijstjes en brieven ophalen bij de kinderen of controleren nog eens goed of al het gevraagde wel door de Sint gebracht werd. Alle brave kinderen (zijn er andere ?) ontvangen een zak vol lekkers. De Sint is er dan helaas niet bij, want die heeft wel andere dingen te doen in die periode. Druk, druk, druk !

 

 

Opstellen van de kerststal

Meestal zo'n 2 weken voor kerstdag wordt de kerststal opgezet. Het prefabhuis wordt professioneel in elkaar gezet op het graspleintje op het kruispunt van de Kerkstraat en de Oude Veldstraat, net voor de Reinaertbeelden. De verlichting in de bomen zorgt voor extra sfeer.

 

Kerststukjes voor de gepensioneerden

Tussen kerst en nieuwjaar gaat het bestuur aan huis bij de senioren van de wijk. Er wordt hen dan een grote kleine attentie aangeboden. Zwaar ! Niet dat de stukjes veel wegen maar vooral de dag erna kan een aspro tegen de hoofdpijn helpen.