Actueel

Hieronder vindt u de aankondigingen van de activiteiten die u binnenkort mag verwachten
èn enkele indrukken van de voorbije evenementen.
Indien u zelf de pen ter hand wil nemen om reporter te spelen, aarzel niet om ons uw reacties te bezorgen.
Reageer !

 

 

 

2de MTB-tocht
07/10/2023

Welkom op de 2de MTB-tocht van ons wijkcomité.

 • Dit is geen wedstrijd. Plezier staat voorop.
 • Wees hoffelijk naar andere deelnemers, wandelaars, fietsers en weggebruikers.
 • We begeven ons op de openbare weg. De wegcode geldt.
 • Afval hoort niet thuis in de natuur. We nemen het mee naar huis of gooien het in de vuilbak.

Het parcours wordt aangeduid door pijlen.
Scan de QR-code en download de GPX-file van het parcours voor je GPS.
Nuttige telefoonnummers:
Fietspech : +32 477 19 76 28 (Velo-Repair)
Hulplijn parcours : +32 477 19 76 28 (Andries)
Noodnummer : 112

 

 

't Is weer een tijdje geleden
12.12.2016

Ja, de tijd vliegt en ik slaag er niet in om de site up-to-date te houden.

Ondertussen zijn hier de foto's van de halloweenwandeling en het bezoek van de zwarte pieten ook beschikbaar. Deze waren trouwens al te zien via onze facebookpagina.

Volgende zaterdag (17 december) wordt de kerststal rechtgezet. Supporters welkom !

Daarna bezoeken we de senioren met een kleine attentie voor kerst.

Hou ook uw brievenbus in de gaten want daar zou binnenkort wel eens een uitnodiging kunnen te vinden zijn voor onze nieuwjaarsreceptie op zondag 8 januari 2017. Niet vergeten inschrijven !

 

 

 

 

Goud voor Marie-Jeanne en Henri
26.09.2016

Marie-Jeanne en Henri delen al 50 jaar lief en leed met elkaar en vierden dus onlangs hun gouden bruiloft. Voor ons ook een reden om eens langs te gaan en hen te feliciteren. Bloemen horen daarbij en ook een aandenken.

Proficiat Marie-Jeanne en Henri.

 

 

 

Nog wat nieuwe foto's : koffietafel Pasen en de BBQ Kapelstraat.
02.08.2016

Nu ik opnieuw wat tijd gevonden heb om de website te updaten, heb ik ook een aantal fotoreeksen toegevoegd:

De koffietafel op Paaszaterdag,

De Barbecue van de kapelstraat

De foto's van de nieuwjaarsreceptie heb ik er een tijdje geleden al opgezet.
(klik op één van de foto's hiernaast of ga naar de archiefpagina)

 

 

't is winter, zeggen ze
15.12.2015

Met de huidige temperatuur wanen we ons eerder tijdens een frisse en natte zomer dan in de winter. Maar daar wordt aan gewerkt in Parijs, heb ik gehoord. Nu goed, We proberen toch wat sfeer te brengen in de donkere dagen voor de jaarwisseling.

Ondertussen hebben de brave kinderen het bezoek gekregen van de zwarte pieten. Foto's vind je hier.

Afgelopen weekend werd ook de kerststal gezet en de lichtjes aangestoken. Noch wat dennegroen errond als garniering en 't is klaar.

De senioren van de wijk gaan komend weekend best niet te ver weg van huis. Verschillende ploegen bestuursleden gaan op pad om de kerstgeschenkjes uit te delen en dan bent u best thuis natuurlijk. Benieuwd wat de kerstman dit jaar bedacht heeft.

Als u nog even de tijd hebt, kijkt u best ook eens in de brievenbus. De uitnodigingen voor de nieuwjaarsreceptie op zondag 3 januari werden ondertussen rondgedeeld. Alle bewoners van onze wijk zijn welkom !Vul het strookje in en bezorg het als de bliksem aan Cristel !
Afspraak tussen 11 en 13u bij Els en Frank in hun bloemisterij.

In afwachting wensen we jullie namens het voltallige bestuur een gezellige kerst en een feestlijk oudejaar. De rest sparen we voor de nieuwjaarsreceptie.

 

 

Halloween bij De Molens
09.11.2015

Of het aan onze "nieuwe" reklamewagen lag, is nog niet helemaal duidelijk maar aan uw opkomst was geen gebrek deze editie. We vermoeden dat ook het zachte weer er voor iets tussen zat. U was één van de 700 deelnemers ! Deze keer ook heel wat verklede griezels en dat draagt behoorlijk bij tot de sfeer. Alle soep, chocolademelk en cake werden keurig verorberd.

Onze foto's vindt u hier. Die van het Nieuwsblad vindt u hier.

Er was ook nog een zoektocht waar u kon aan deelnemen. U hebt dat trouwens massaal gedaan.

Ziehier de uitslag :

1.    De Keukeleire Frank, Duinaartweg 28, 9420 Erpe

2.    Van der Loo Halinka, Rechtstraat 163, 9080 Lochristi

3.    Pringels Natasja, Everslaarstraat 49, 9160 Lokeren

4.    Vervaet Gerda, Kleine Louwerstraat 12, 9270 Kalken

5.    Tratsaert Isabelle, Valkenburg 2, 9080 Zaffelare

 

Halloween bij De Molens
18.10.2015

Er wordt ons ook geen moment rust gegund ! Nog maar net de kermis doorworsteld en daar kondigt onze halloweenwandeling al aan.
Binnenkort vindt u de flyers in de bus of via de boekentas van uw oogappel in de weg-wijzer.
Bij Els en Frank hebben we onze promowagen geparkeerd.

.

 

 

't Is weer voorbij die mooie kermis
18.10.2015

Echt enthousiast was ze niet, de zon. Maar wel voldoende om ervoor te zorgen dat de regen wegbleef tijdens het kermisweekend. En dat mocht wel eens na de vorige regenachtige edities.
Alle sponsors, medewerkers en bezoekers, bedankt voor jullie bijdrage, hulp of bezoekje.

Wij vonden het leuk maar vermoeiend. Wij hopen van jullie hetzelfde.

De foto's van de kermis hebben jullie ongetwijfeld al gevonden (hier) op onze website of op facebook.
Ook op de website van Het Nieuwsblad zijn foto's te zien. Waarvoor dank!

 

 

De Molenskermis komt er aan !
30.09.2015

't Was hier al lang aangekondigd maar veel informatie was er niet te vinden. Nochtans zijn we reeds enkele weken flyers en sponsorboekjes aan het ronddelen en hebben we op strategische plaatsen borden geplaatst waarop de Slag Van De Molenfuif aangekondigd wordt.

Nu zaterdag wordt de tent opgezet en dan binnenin verder afgewerkt tijdens de komende week. Hopelijk zijn we klaar tegen volgende vrijdag !

Hiernaast vindt u het programma voor vrijdag, zaterdag en zondag.

Toch iets nieuws dit jaar : ons eerste Molensspel op zondag. Vragen oplossen en praktische proeven doen, kortom 'denken en doen' in en rondom de tent.

Klik op één van de affiches om het programma te zien.

 

 

Jubilarissen in de Kapelstraat
30.09.2015

't Wordt zeldzaam maar in de kapelstraat en bij uitbreiding in onze Molenwijk hebben we er toch al een aantal gehad : een gouden bruiloft. Dit keer was het de beurt aan Georgette en Gerard. Zij houden het al 50 jaar bij elkaar uit, in goede en minder goede dagen.

Dergelijke gelegenheden laten we niet onopgemerkt passeren. We stuurden Nadine, Cristel en Patrik de baan op om de jubilarissen te gaan bezoeken. En ze werden goed onthaald. Er werd van alles afgegeven : felicitaties, zoenen, bloemen en een tinnen schaal. Ze hebben het me niet verteld maar ik vermoed dat er wel een flesje zal ontkurkt zijn.

Proficiat !


 

 

 

Uitbreiding van de bestuursploeg
17.08.2015

David uit de Kapelstraat heeft het aangedurfd om ons bestuur te komen versterken. Hij en zijn partner Nicole waren reeds trouwe helpers tijdens tal van activiteiten. Welkom en succes !

 
.

 

Koffie en koffiekoeken bij Nete
26.04.2015

Ook dit jaar werden de senioren getracteerd op koffie en bijhorende koeken op zaterdag tijdens het afgelopen paasweekend. Nadat het culinaire wat aandacht voor het hoofd en de benen : bollen en kaarten voor wie dat wou. Hieronder vindt u de resultaten van een paar uur topsport.

Bollen     

1    André Baert
2    Marie-Jeanne De Clercq
3    Gerard Van de Velde
4    Madeleine De Laender
5    Andrea Verbrugge

Kaarting

1    Kamiel De Mol
      Norbert Vervaet

2    Serafien De Mol
      Clara Van Laere

.

 

2015 goed begonnen
05.01.2015

Als we moeten afgaan op het aantal bezoekers en hun enthousiasme, mogen we besluiten dat het weer een geslaagde editie was van onze nieuwjaarsreceptie. Er werd gekust, handjes geschud gedronken en geknabbeld, kortom een ideale start van het nieuwe jaar. Volgens de uitnodiging was het einde voorzien omstreeks 13u. Ja ja, de laatste bezoekers hebben omstreeks 18u de serre bij Els en Frank verlaten.

Er zijn foto's genomen door de fotografe van het Nieuwsblad en door iets minder professionele fotografen van de molens.

 

Nieuwjaarsreceptie 2015
23.12.2014

Met een beetje geluk heeft u de afgelopen dagen een enveloppe in uw brievenbus gevonden met daarin een uitnodiging voor de nieuwjaarsreceptie 2015. Mocht dat niet het geval zijn, kan u ons nog altijd een mailtje sturen of het strookje invullen.

Op zondag 4 januari, vanaf 11u mag het : een glas drinken, uw buren het beste wensen en wie weet wel veel kussen uitdelen. Wij zorgen voor wat drank en iets om te knabbelen.

Vergeet u niet in te schrijven ! Graag voor 27 december 2014.

 

Hij staat er
14.12.2014

Gisterenmorgen zijn we eraan begonnen en rond de middag stond hij er. De Kerststal. Dankzij de aanmoedigingen van passanten, gulle sponsors van soep, jenever en een pintje zijn we in onze missie geslaagd. Dit jaar wordt er geen enkele gloeilamp gebruikt. Alle verlichting is LED, wat het energieverbruik tot een minimum beperkt. Dus als we deze winter in het donker zitten, zal het zeker niet aan De Molens gelegen zijn.

Volgend weekend zijn we weer op pad. We komen dan langs bij de gepensioneerden van de wijk om een geschenkje af te geven. U bent gewaarschuwd ! Staat de Bokma koud ?

 

De zwarte Pieten zijn weer weg!
07.12.2014

Zoals de Sint reeds eerder aankondigde, hebben de Pieten ook dit jaar moeten vaststellen dat er geen stoute kinderen zijn en zeker niet in de wijk De Molens. 2 Ploegen Pieten en Mieten werden in de wijk losgelaten en verdeelden pakketjes zoets en andere cadeautjes.We hopen dat iedereen kreeg wat hij wou. De Pieten zijn ondertussen terug op weg naar Spanje om wat uit te rusten na de drukke periode. De foto's van de bezoeken kan je hier bekijken.

ps.: zaterdag 13 december wordt de kerststal opgezet !

 

De zwarte Pieten komen er aan !
10.11.2014

Terwijl ze in Nederland wat moeilijkheden ondervinden met het begrip 'zwarte Piet' blijft dit bij De Molens razend populair. Ook dit jaar gaan de Pieten op massaal verzoek op ronde bij de kinderen in de wijk. Schrijf je in (of laat je inschrijven door je ouders). Ook neefjes, nichtjes, vrienden en vriendinnen zijn welkom. Voor deze extra gasten kosten een paketje wel 5 euro.

 

Halloween, een succes !
10.11.2014

Jullie waren met velen. Het goede weer zal er wel voor iets tussen gezeten hebben, denk ik.
Alle cake is opgegeten maar er was toch nog wat soep over.

Een hele dag alles klaar zetten, een halve dag opruimen...maar het was de moeite.

 

 

Gevonden voorwerpen tijdens de kermis
17.10.2014

 

Halloween bij de Molens

15.10.2014

 

Tentje is afgebroken

14.10.2014

Voila. Vandaag (maandag 13 oktober) is de tent afgebroken en het terrein opgekuist. De rest van de week thuis alle materiaal sorteren en terug opbergen. Dit laatste is eigenlijk vooral van toepassing voor Urbain en Kurt. We kijken terug op een mooie en gezellige kermis. Met een meer dan behoorlijke opkomst van jullie, paardenliefhebbers, dansers, Martini-drinkers, pannenkoekeneters, konijnenaaiers,wandelzoektochtwandelaars,... . Tot volgend jaar of tot op de halloweenwandeling.

Ook op de website van Het Nieuwsblad/De Gentenaar wordt aandacht aan de Molenskermis besteed.

Je kan reeds een eerste lading van de foto's bekijken in ons foto-archief. Later deze week zullen er nog volgen !

Mario.

 

 

 

Tentje is gezet

09.10.2014

Voila. Vandaag (zaterdag 4 oktober) is de tent gezet. De rest van de week nog de weide klaar maken en de binnenkant van de tent inrichten. Ik hoop dat jullie ook onze nieuwe borden opgemerkt hebben : de kinderboerderij en het voetbal.

Ook op de website van Het Nieuwsblad/De Gentenaar wordt aandacht aan de Molenskermis besteed.

Mario.

 

 

 

België - Andorra op groot scherm

25.09.2014

 

Goud voor Annie en Theofiel

25.09.2014

In tijden van vecht- en andere scheidingen zijn er toch nog koppels die er in slagen om 50 jaar samen te blijven. Zo ook Theofiel en Annie. Afgelopen weekend was er dan ook groot feest. Kurt en Patrik brachten een bezoekje en overhandigden hen in naam van De Molens een tinnen schaal en een boeketje bloemen.

Proficiat !

Mario.

 

 

Programma Molenskermis 2014

08.09.2014

Afgelopen zondag werden de borden aan de weide in de Oude Veldstraat en de Slagmansstraat gezet om de kermis aan te kondigen. Hier en daar zal u ook reeds affiches aan de muur zien hangen. De affiche van de fuif werd dit jaar opgefrist. De affiche is wat minder druk en de kleurcombinatie geel-zwart werd vervangen door blauw-wit. Nieuw dit jaar : de Martini-bar.

Nog nieuw : deze editie is er zowel op zaterdag als zondag een kinderboerderij (rekening houdend met het weer natuurlijk). Kippen, eenden, konijnen en andere schepsels met een aaibare vacht zullen te zien zijn.

Voor de rest mag u van het programma hetzelfde verwachten als de vorige kermisedities. Wij zullen er zijn en hopen van u hetzelfde.

Mario.

 

 

Nadine en Ivan zijn 25 jaar getrouwd

15.08.2014

Wie onlangs in de kapelstraat passeerde kon de spandoek wel zien hangen ter hoogte van nummer 52.

Proficiat aan het jonge koppel en van ons mogen ze er nog eens 25 jaar bij doen.

Mario.

 

 

Merci, Cristel

11.08.2014

Net voor de zomer heeft Cristel, onze penningmeester(es) haar functie ter beschikking gesteld. Na meer dan 25 jaar de vinger op de knip van onze geldbeugel wou ze het iets kalmer aan doen en heeft ze besloten te stoppen met facturen te klasseren, bonnetjes bijhouden, inkomsten en uitgaven controleren, zorgen dat alle leveranciers betaald worden,... . Patrik is vanaf nu onze nieuwe boekhouder. Cristel heeft wel beloofd hem waar nodig nog bij te staan.

Cristel, bedankt en Patrik, veel succes met je nieuwe job.

Voor alle duidelijkheid: Cristel blijft trouw lid van het bestuur !

Mario.

 

 

Koninlijk - de foto's

11.08.2014

Zoals reeds eerder gemeld mag ons comité voortaan het predikaat "koninklijk" dragen. De Oorkonde werd plechtig overhandigd tijdens een ceremonie op het provinciehuis n.a.v. de viering van de nationale feestdag. Kurt, Cristel en Patrik vertegenwoordigden ons comité. Ook Schepen Patricia Van De Weghe wachtte de Molenaars daar op. Zij vertegenwoordigde het Gemeentebestuur. De plechtigheid werd (zoals het hoort) afgesloten met een hapje en drankje.

Mario.

De weinige foto's vind je hier.
Het artikel in het Nieuwblad vind je hier.

 

 

Verse foto's

08.08.2014

Ik heb zonet 3 nieuwe fotoreeksen op onze fotopagina (archief) geplaatst: de nieuwjaarsreceptie, de koffietafel op paaszaterdag voor de gepensioneerden en de barbecue van de kapelstraat (met dank aan Nicole en Dave).

Indien je ook foto's hebt die je met de buurt wil delen, wil ik die ook gerust op onze website plaatsen. Laat maar weten !

Naar het archief.

Mario.

 

 

Eerste editie van de gezinsfietszoektocht

08.08.2014

Deze zomer organiseren we voor de eerste keer een gezinsfietszoektocht. De tocht voert je langs rustige, landelijke weggetjes in en rond Zaffelare. Je bepaalt zelf wanneer je die rijdt. Vooraf haal je bij één van de bestuursleden het wedstrijdbundeltje af (of we proberen het zelfs tot bij u te brengen als dat moet). In dit bundeltje vind je de wegbeschrijving, de vragen en antwoordbladen. Je kan een bundeltje invullen alleen, met je hond, met het hele gezin, je voetbalploeg,... maar een binnengebrachte bundel geeft recht op slechts één prijs. Per bundeltje betaal je 6 euro.

Je hebt tot 30 september de tijd om de zoektocht te rijden. Daarna breng je zo snel mogelijk de antwoordbladen binnen bij een bestuurslid. De prijsuitreiking is voorzien op zondag 12 oktober 2014, tijdens de jaarlijkse Molenskermis.

Een wedstrijd formulier kan je bij Kelly aanvragen of via onze website. Ook voor vragen of meer informatie kan je terecht bij deze e-mailadressen. De flyer vind je hier.

Mario.

 

 

 

Weg met De Molens

07.08.2014

Op de website was het verdacht rustig. Ja ja, te rustig, ik weet het. Dat wil echter niet zeggen dat we stil gezeten hebben.

Weg met De Molens ! Leve Het Koninklijk wijkcomité De Molens vzw !
Vorig jaar (2013) hadden we ons jubileumjaar, weet u nog wel ? Met een receptie enzo. We hadden toen ook een dossier ingediend op het kabinet van de Koning om de titel koninklijk te mogen dragen. Iets waar vereniging die 50 jaar jong zijn kunnen aanspraak op maken. En ja hoor, onlangs op de viering n.a.v. de nationale feestdag op 21 juli werd op het provinciebestuur ons de oorkonde overhandigd. D.w.z. dat we vanaf nu het predikaat 'koninklijk' mogen dragen.

De erkenning als VZW hebben we niet van Koning Filip gekregen. Daarvoor hebben we zelf één en andere moeten doen. Statuten, een organigram, een inwendig reglement en nog veel meer werden op de griffie te Gent neergelegd zodat we ons konden registreren als vzw. Veel veranderen voor u en onze werking zal dat niet doen. Verzekeringen en aansprakelijkheden in geval van ongevallen en zo, zijn nu veel duidelijker.

Mario.

 

 

 

Schandalig, effenaf schandalig

07.08.2014

U heeft het gemerkt, sedert meer dan 7 maanden is de website niet meer aangepast. Mijn excuses daarvoor. Ik beloof beterschap ! Ik probeer ondertussen ook nog wat foto's van de afgelopen activiteiten met jullie te delen. Hierboven vindt u al de eerste sporen van mijn hervatte bedrijvigheid. Vanaf nu regelmatig eens komen kijken is de boodschap.

Mario.

 

 

 

Halloween

23.11.2013

Dit jaar een ander parcours. Maar zo hebben jullie terug een nieuw stukje van de wijk leren kennen. Het weer zat niet echt mee, maar toch een flinke opkomst. Soep en warme choco zijn allemaal opgedronken, dat zegt genoeg.

Mario.

Foto's van de kermis vind je hier of klik op de foto hiernaast.

Foto's van de kermis van Het Nieuwsblad vind je hier.

 

 

 

Halloweenwandeling - zaterdag 2 november 2013

22.10.2013

 

 

 

 

Molenskermis 2013

22.10.2013

Eerst en vooral een woordje van dank voor alle bezoekers, helpers en sponsors zonder wie de kermis niet mogelijk zou zijn. Alles is volgens plan verlopen behalve de wandelzoektocht en de rommelmarkt. Een aantal marktkramers hebben we 's zondagsmorgens ontgoocheld weer huiswaarts moeten sturen. Wind en regen maakten dat het niet verantwoord was de rommelmarkt te laten doorgaan. Ook voor de wandelzoektocht was het eventjes improviseren. Het weer schrikte veel wandelaars af, waarop we beslist hebben om dan maar heel snel nog een kwisje en elkaar te boksen. Zo werd het toch nog gezellig in de tent, zeker met de geur van verse pannenkoeken.

Alles is opgeruimd en alle bestuursleden zijn ondertussen al terug op hun positieven. Maar veel tijd om uit te rusten hebben we niet. Op zaterdag 2 november is er onze halloweenwandeling.

Tot dan !

Mario.

Foto's van de kermis vind je hier of klik op de foto hiernaast.

Foto's van de kermis van Het Nieuwsblad vind je hier.

 

 

Molenskermis 2013 - het programma

01.10.2013

 

We waren de affiche en flyers al een tijdje aan het ronddelen maar nu dus ook online.

Mario..

 

 

 

 

De Molens blijven uitbreiden

01.10.2013

 

Annemie en Pieter zijn sedert een paar dagen de fiere ouders van een dochtertje : Janne.

Proficiat aan de ouders en ook aan de bomma(s) en bompa(s) !.

Mario..

 

 

 

Proficiat Willy en Rita !

02.09.2013

 

Willy en Rita houden het al 50 jaar bij elkaar uit. Cristel en Patrik brachten het gouden paar een bezoekje en overhandigden een kleine attentie in naam van De Molens.

Mario..

 

 

 

Bakken en braden in de kapelstraat

10.08.2013

Op 7 juli ging voor de 4de maal de bbq voor de bewoners van de Kapelstraat door onder een stralende zon.

Ondanks dat de vakantie al begonnen was en sommigen op reis vertrokken waren, schreven toch nog 57 personen zich in voor dit jaarlijks gebeuren dat zoals steeds plaatsvond in de serres van bloemisterij De Kerpel – Stadeus.

Tom en Sofie van restaurants Breughel en L’Autre Coté hadden voor de aperitief gezorgd, Marcel De Wilde voor een koelwagen en David Rousseau voor een springkasteel, waardoor alles aanwezig was om er een fijne dag van te maken.

Aangezien onze vaste “kok” Geert Van Assel verstek moest geven, namen Marc Verslijcke en Ivan Pauwels met verve de taak van het vleesgrillen over. De grote verscheidenheid aan groenten, aardappelen, pasta, brood, koude en warme sauzen, maakten het geheel tot een lekkere maaltijd.

Ter afronding werd een dessertbuffet opgesteld, bestaande uit een grote variëteit aan taarten, muffins, vla, chocomousse,….., alles door de bewoners zelf gemaakt.

Achteraf werd er nog gezellig nagekaart bij een frisse pint of ander drankje en probeerden mannen en vrouwen elkaar de loef af te steken in het “kloefkappen”.

Kortom een gezellige en deugddoende verbroedering onder de buren.

Volgende afspraak 6 juli 2014.

Foto's vind je hier

 

Patrik

 

 

 

 

50 jaar De Molens in de gazette

01.07.2013

Een beetje moe, maar wel voldaan. Veel volk en vooral veel blije gezichten gezien.
Daar doen we het voor !

Ik weet niet wat jullie van plan zijn, maar ik leg efkes de riem af. Een beetje vakantie.
Ik hoop voor jullie hetzelfde. Tot binnenkort.

Mario.

ps.: Oh ja, bedoeling was hier de linkjes te plaatsen naar Het Nieuwsblad. Ze hebben daar wat plaats gemaakt voor een aantal artikeltjes over De Molens :

De foto's van de receptie (zijn eigenlijk een selectie uit onze foto's)
Artikeltje naar aanleiding van ons perbericht.

 

 

Met plezier !

30.06.2013

Dag bestuursleden van de molens,

Het moet ons toch nog even van het hart. Jullie organisatie van gisterenavond was weeral eens dik in orde. We hebben er dan ook weeral eens van genoten. Bedankt voor de grote inspanningen die jullie telkens weer leveren voor de wijk.
Het was plezant,

Luc en Ilse
De Geest-Nimmegeers


.

 

 

Een beetje tijd

20.05.2013

Een extra vrije dag doet wonderen. Tijd gehad om de website weer wat bij te werken.
Eerst en vooral de sneeuwvlokken uit de hoofding terug in een doos op zolder opgeborgen.
Toegegeven, het was een lange winter maar nu is het wel genoeg geweest.
Nu wachten op de lente die blijkbaar nog wat drempelvrees heeft.

.

 

 

Koffietafel 2013

20.05.2013

Op de koffietafel (zaterdag 30 maart 2013 ) van de gepensioneerden zijn er foto's getrokken en die kan je ondertussen terugvinden in het (foto)archief of hier.
Alles is vlot verlopen. Er is duchtig gebold en op het scherp van de snee gekaart. Naast de gebruikelijke koffie en bijhorende koeken werd de aanwezigen een Lo's bloemengebakje aangeboden. Ook dat ging zonder problemen naar binnen. Een eerste traktatie in het kader van de feestelijkheden n.a.v. het vijftigjarig bestaan van ons comité. De meesten keerden moe maar voldaan terug naar huis. Anderen bleven nog eventjes hangen aan de toog bij Nete.


 

 

Gerestaureerd Mariabeeldje opnieuw in het kapelletje

20.05.2013

 

Het Mariabeeldje in het kapelletje op het (vernieuwde) kruispunt van de Molenstraat met de Kapelstraat werd na restauratie op vertrouwde plaats teruggezet. Op dinsdag 14 mei gebeurde dit met de nodige plechtigheden. "Onder de linde" organiseerde de viering: een gebedsmoment en ter afsluiting een drankmoment(je). Een paar indrukken vind je hier.
Ook de reporters van het Nieuwsblad waren er. Hun verslagje vind je hier.

 

 

Gezocht : (percussie)muzikant (m/v) met talent

31.01.2013

.

 

 

 

Gelukkig nieuwjaar

06.01.2013

Ziezo, daarnet de serre bij Frank en Els (bedankt Els en Frank voor het gebruik van de serre !) opgekuist en daarmee de laatste van 200 bezoekers van onze receptie aan de deur gezet. Het bier en de cava was trouwens reeds op. We hopen dat jullie er van genoten hebben.

Zoals ook al gemeld in het artikeltje in het Nieuwsblad/De Gentenaar viert ons comité dit jaar z'n 50-jarig jubileum. Iets wat we zeker niet onopgemerkt zullen laten voorbij gaan. Maar later meer daarover !

Het Nieuwsblad/De Gentenaar heeft ons ook een bezoekje gebracht. Hun foto-oogst vind je hier.

Mario.

 

 

Opvolging verzekerd

09.12.2012

Ik moet het eigenlijk niet meer via de website melden want wie onlangs langs het huisje van Leen en Andries moet ongetwijfeld het bord voor Rune en Elias opgemerkt hebben. Ja, u leest het het goed de familie is in één klap in volume verdubbeld.

Proficiat aan Leen en Andries !

Mario.

 

 

Drukke maand december

09.12.2012

Daarnet de Sint en zijn Pieten uitgezwaaid. We hebben deze week de eerste sneeuw gehad en ik kon het niet laten om ook onze site zijn winterjas aan te doen.
Volgende zondag (16 december) zetten we de kerststal.
Het weekend erna (22 en 23 december) mogen de gepensioneerden van de wijk ons aan de deur verwachten met een kleine attentie.

Noteer alvast zondag 6 januari 2013 in uw agenda : nieuwjaarsreceptie bij Frank en Els ! Later meer nieuws hierover (o.a. binnekort in uw brievenbus).

Mario.

 

 

Dag Sinterklaasje

02.12.2012

De zwarte Pieten hebben weer een druk weekend achter de rug, op bezoek bij de kindjes van de wijk. Ik heb gehoord dat de Pieten overal warm onthaald werden en dat de kindjes (en ook wel de mama's en papa's) tevreden waren met het bezoekje en met binnengehaalde oogst.
De paarden van dienst hebben hier en daar wat foto's getrokken. Kijk hier.

Mario.

 

 

Een tekening voor de Sint

11.11.2012

In opdracht van de Sint hebben we briefjes in de bus gestoken. Op de achterkant vind je een tekening die je kan inkleuren. Voor broer of zus nog meer tekeningen nodig ? Klik op de afbeelding hiernaast en druk ze thuis af.

Mario.

 

 

De Sint en zijn zwarte Pieten

11.11.2012

Nog minder dan een maand en dan vieren de kinderen weeral feest. De verantwoordelijke : Sinterklaas ! Zoals gewoonlijk komen de beste Pieten op bezoek naar de Molens. Had je hen graag ook op bezoek ? Schrijf je dan snel in. Vul het briefje dat je in de bus vond snel in en bezorg het aan Kurt. Hij is onze contactpersoon met Sinterklaas en stelt samen met de goede man de planning op.
Heb je die dag een vriendje, een neefje of een nichtje op bezoek ? Geen probleem, de Pieten kunnen een extra pakketje afgeven. Gewoon noteren op het inschrijfstrookje. Een extra pakketje kost 5 euro.

Briefje verloren ? Ook geen probleem, je kan het hier downloaden (of klik op de afbeelding hiernaast).

Mario.

 

 

Halloween - vervolg

11.11.2012

Jullie hebben massaal deelgenomen aan de wedstrijd tijdens de halloweentocht. De winnaars zijn ondertussen verwittigd en hebben zelfs hun prijsje reeds in ontvangst genomen. Voor zij die niet in de prijzen gevallen zijn, ziehier de juiste antwoorden : HEKSEN EN ZWARTE KATTEN.
Het totale gewicht van de 2 pompoenen in de mand bedroeg 7,500 kg.

Mario.

 

 

 

Halloween

04.11.2012

In deze tijden van overvloedige regen, wind en modder, hebben we met de halloweenwandeling toch wel wat geluk gehad. Net voor de start een stevige bui maar tijdens de tocht geen spatje regen. Behalve mischien wat natte voeten en veel modder aan de laarzen heeft iedereen de tocht in de droge kunnen wandelen.
Door alle drukte zijn we eigenlijk vergeten wat foto's te trekken. Heeft u nog wat mooie foto's van de avond ? Bezorg ze ons zodat we ze op onze site kunnen zetten.

Mario.

 

foto's volgen (hopelijk)

 

Molenskermis 2012

04.10.2012

Hopelijk hebt u de foto's van de kermis al bekeken. In de tent was het warm en droog, erbuiten iets minder. Een aantal regenbuien hebben wat roet in het eten gestrooid tijdens de jaarmarkt. Spijtig voor de paarden en hun eigenaars. De 3 mooie mencombinaties hebben geprobeerd om voor wat spektakel te zorgen maar na de paardenkeuring is zo goed als iedereen de tent in gevlucht. De overvloedige regen had ook gevolgen voor de jaarmarkt. Die moest verhuizen naar de Oude Veldstraat omdat het terrein te moderig geworden was. Volgens de commentaren van de deelnemers niet zo'n slecht idee en misschien wel te onthouden voor volgend jaar. Al bij al,toch redenen genoeg om van een geslaagde kermis te spreken !

Mario.

 

 

Beter laat dan nooit

04.10.2012

Afgelopen vrijdag vond ik een CD-tje van Davi in de bus, waarvoor dankttrouwens. Daarop alle foto's van de ondertussen reeds 3de editie van de barbecue van de kapelstraat. Net zo als vorige jaren heb ik ze dus ook maar op de site gezet. Je kan ze hier bekijken.

Mario.

 

 

 

Molens-promoteam valt in de prijzen tijdens de zeepkistenrace in Hijfte

02.09.2012

Misschien is er hier of daar nog iemand die niet weet dat er binnenkort de Molenskermis aankomt, dachten we. Daarom heeft ons promoteam beslist om deel te nemen aan de zeepkistenrace in Hijfte om nog wat extra reclame te maken. Of het veel extra vol naar onze tent zal lokken weten we niet, maar vast staat dat we in de prijzen zijn gevallen. De creatie, een go-cart vermomd als molen haalde zowaar de eerste plaat in de categorie 'mooiste' wagen en een 2de plaats in de categorie 'origineelste'. Andries, het brein, de architect en bouwer van het vehikel mocht de prijzen in ontvangst nemen.

Foto's van de dolle rit vind je hier of klik op het fotootje hiernaast.

Mario.

 

 

 

Kermisprogramma 2012 is klaar !

10.08.2012

Een beetje vakantie achter de rug en klaar voor de aanloop naar de molenskermis. Zonet zijn de affiches en andere folders van onder de drukpers gehaald. Je zal ze binnen her en der wel zien opduiken. Maar je kan ze nu al bekijken door te klikken op de animatie hiernaast (3MB !).
Het programma bevat alle bekende elementen : Senior TD, Kids party, Slag-van-de-molenfuif, jaarmarkt, eetfestijn, gezinsnamiddag, rommelmarkt, wandelzoektocht. Niets nieuws, zal u zeggen. Juist, maar 't feestweekend zit al tsjokvol en voorlopig kan er niets meer bij. Zo, nog efkes profiteren van 't goeie weer en tot binnenkort op de kermis.

Mario.

 

 

 

Geert VA en Kurt DG geven elkaar de Lootsche Baton

23.05.2012

Eens moest het er van komen, De Molens in 'de boekskes'. En ja, het is zover in de laatste editie van Nummer 9080, het fris en blij magazine voor Lochristi en omstreken schitteren 2 van onze bestuursleden : Kurt en Geert. In het rubriekje 'de Lootsche Baton' worden heel wat privé-weetjes onthuld. Geert bekent onder andere dat hij al 20 jaar gelukkig getrouwd is met Marleen. Benieuwd of Marleen er ook zo over denkt.

Voor meer pikante details over het duo raad ik jullie aan om zo snel het magazine in kwestie te lezen !

Mario.

 

 

 

Bollen en kaarten bij Nete

24.04.2012

Naar jaarlijkse gewoonte werden ook nu op paasmaandag de gepensioneerden van de wijk uitgenodigd in het zaaltje van café Den Hoek voor een gezellige namiddag.

Alhoewel Roger De Vlaeminck het ongetwijfeld derderangscoureurs zou vinden, waren de eerste genodigden ruim een half uur vóór het vooropgestelde uur ter plaatse, iets wat den Sjeete in zijn glorietijd nooit vermocht.

Rond half drie werd de namiddag aangevat met een koffietafel, waarna alle aanwezigen een flink uit de kluiten gewassen (chocoladen) paashaas ontvingen.

Daarna was het tijd om te bollen of te kaarten (of, voor de multi-taskers, beiden).

De bollen vlogen, naar goede gewoonte, flink in het rond. Opvallend was dat menige man (per ongeluk?) de schans miste. Waarschijnlijk trok de ravissante aanwezigheid van onze jongste bestuursleden naast de schans de bol uit zijn baan. Verder onderzoek moet dit uitwijzen.

Verder werd er ferm gezucht, gekreund en gevloekt, niet in het minst door de kaarters, die de schuld van hun falen op slechte kaarten, ongeluk en andere externe factoren staken. Het gerucht doet zelfs de ronde dat Jesus op dat eigenste moment besloot uit de doden op te staan om orde op zaken te komen stellen. Een gebrek aan satellietverbinding met de gps verhinderde Hem evenwel tijdig de locatie te vinden, zodat ons een reprimande bespaard bleef.

Ondertussen straalde de kachels zoveel warmte uit (dat doet drinken hé Nete) dat onze voorzitter koelere oorden opzocht en meerdere spelers met een hoogrode blos op de wangen de namiddag doorbracht. De bloeddruk was bij sommigen dusdanig gestegen dat ’s avonds makkelijk een viagrapil uitgespaard werd.

Geen inspanning zonder beloning natuurlijk. En behalve voor een paar met tegenslag kampende deelnemers die zo weinig punten scoorden dat ze niet geteld konden worden, ging iedereen met een geldprijs a rato van de prestatie gezond en wel naar huis (of tot in ’t café). Het einde van een aangename en sportieve namiddag.

De laureaten van de namiddag waren:                        

 Bolling  Kaarting
1. De Semmertier Willy  1. De Mol Yolande
2. De Laender Madeleine  1. Serraes Gerard
3. Misseghers Marcella 2. De Geest Roger
4. Van Damme Annie 2. Closse Philemon

Patrik.

p.s.: foto's vind je hier

 

 

 

Historiek aangepast

07.03.2012

Onlangs heeft Bert Vervaet, jawel, dè Bert Vervaet onze website vereerd met een bezoekje. Hij was vanzelfsprekend geïnteresseerd in de rubriek 'historiek'. Hij heeft ons zijn commentaren en een pak bijkomende interessante informatie bezorgd over de oude molens in de wijk. Het resultaat vind je, zoals gezegd, in de rubriek 'historiek'. Bedankt Bert !

Mario.

 

 

 

De Slimste Mens van Zaffelare

07.03.2012

Afgelopen zaterdagavond (3 maart) was de Landelijke Gilde van Zaffelare op zoek naar de slimste mens van 2012. Om 20.00 verzamelden 17 ploegen in Sint-Hubert om zich met elkaar te meten. Daaronder bevonden zich ook 3 ploegen uit onze wijk: Molens Super, Molens Bis en de jeugd: FC Dyslexie. En zeker de jeugd leverde een sterke prestatie. Ze eindigden als voorlaatste, voor een ‘grote mensen’ –ploeg. De 2 andere ploegen waren aan elkaar gewaagd. Gedurende de hele avond stonden ze in elkaars buurt in het klassement. Omstreeks 23.30u  was de einduitslag bekend: Molens Bis eindigde op de 5 plaats met 72 punten. Molens Super deed het net iets beter met 74 punten op de 3 de plaats.
Voor de rest nog veel ander volk uit onze wijk tegengekomen die avond, weliswaar verdeeld over de andere ploegen.

Mario.

Plaats

Deelnemers

Punten

1

t zal wel lukken

81

2

G Z N

75

3

Molens SUPER

74

4

den imschoot is te laat

72

5

Molens BIS

72

6

Zanzibar

72

7

Jawaddedadde

65

8

De sjachossenmadammen

64

9

reinaertvossen

61

10

Jeugd van tegenwoordig

60

11

De kwebbelkonten

56

12

Curieuze neuzen mosterd pot

55

13

Jomaan

54

14

Positivo's

54

15

Apekool en de gang

47

16

FC Dyslexie

44

17

Ramptoeristen

40


 

 

 

Winterslaap

15.01.2012

Kerstcadeautjes uitgedeeld, nieuwjaarsreceptie overleefd en deze morgen de kerststal terug afgebroken. Hiermee ronden we een drukke periode af. De komende maanden is 't wat kalmer bij de Molens maar toch zijn we al op één en ander aan het broeden voor de komende activiteiten.

De foto's van de nieuwjaarsreceptie vind je door hier te klikken of op de foto hiernaast of je kan ook in het archief gaan kijken natuurlijk.

De fotograaf van Het nieuwsblad is ook een glaasje komen drinken. Zijn buit vind je hier.

Slaapwel !

Mario.

 

 

 

Nieuwjaarsreceptie 2012

03.01.2012


 

 

 

Kerststal op zijn plaats

11.12.2011

Ziezo, deze morgen vakkundig een huisje gezet. Zonder bouwvergunning welliswaar, maar 't is voor een goed doel: een dakloos gezin dat een klein boeleke verwacht. Rome is niet op een dag gebouwd en zo ook onze stal. U hebt waarschijnlijk gemerkt dat er nog wat dennegroen ontbreekt en hier en daar nog een lampje. Wordt in de loop van de week in orde gebracht.

De kilmaatconferentie in Durban zit er net op en de Molens dragen hun steentje bij om de opwarming van de aarde tegen te houden. De energieverslindende lichtkransen werden vervangen door LED-kransen. Iets minder intens van licht maar zeker zo gezellig.

Mario.

 

 

 

 

Sinterklaas bij de Molens

16.11.2011

't Is hier bijna niet te volgen. Daarnet telefoon gekregen van de Sint. De reis met de stoomboot is vlot verlopen. Enkel spijtig dat hij steeds in Antwerpen moet aankomen, zei hij me. Hij heeft me gemeld dat enkel vrijdag 2 en zaterdag 3 december nog vrij was in de grote Sintagenda voor een bezoek van zijn beste Zwarte Pieten. Ik heb natuurlijk de data onmiddellijk vastgelegd.

De inschrijfformuliertjes worden de komende dagen in de bus gestoken. Indien u niet kan wachten, download nu reeds het formuliertje !

Mario.

 

 

 

 

Uitslag griezelwedstrijd halloween

10.11.2011

Zoals u gemerkt heeft, hebben we het parcours een beetje moeten aanpassen vanwege de wegenwerken in de Beeweg. We hopen dat u het toch leuk of griezelig vond.
Onderweg was er voor de liefhebbers ook een wedstrijdje waarbij al tastend een aantal voorwerpen moesten herkend worden. Ziehier de antwoorden en de gelukkige winnaars:

Juiste antwoorden (volgorde van de antwoorden speelden geen rol):

 1. konijn/dwergkonijn
 2. penne/pasta/spaghetti/maccaroni/deegwaren
 3. sierpompoen/kalebas/sierfruit

Indien u niet te veel omwegen geaakt heeft, hebt u een afstand van 236.300 cm gewandeld.

winnaars :

 1. fam. De Bruycker – Zaffelare   233.500cm
 2. fam. De Cock – Zeveneken 241.235 cm
 3. fam. De Geest – Zaffelare  242.513 cm
 4. Boghaert – Dhont – Zaffelare 247.359 cm

De winnaars worden persoonlijk verwittigd.

Foto's vindt u hier of klik op de afbeelding hiernaast.
De reporters van het Nieuwsblad/Gentenaar zijn ook langs geweest. Hun foto's vind je hier.

Mario.

 

 

 

 

Cyriel en Marie 60 jaar getrouwd

10.11.2011

Op vrijdag 28 oktober 2011 vierden Cyriel en Marie Braeckman (van ’t groentekraam in den draai) hun 60 ste huwelijksverjaardag !
Felicitaties van het wijkcomité.

Mario.

 

 

 

Halloween bij de Molens - bis

23.10.2011

OPGELET : Start om 19.00u en niet op 18.30u zoals eerder vermeld op deze website !

Mario.

 

 

 

Halloween bij de Molens

18.10.2011

Ook Halloween begint bij de tradities van de Molens te behoren. En ja, ook dit jaar ontsnapt u er niet aan. Als u dat wil natuurlijk. Afspraak op maandag 31 oktober (echt de avond van halloween) om 18.30u in de bloemisterij van Frank De Mol - Verlee.
Wegens de werken in de Beeweg, gaat de wandeling enkel door de velden en via de Kapelstraat. Tuin en gevel versieren in de Beeweg mag, maar er zal niet veel volk komen naar kijken. Het parcours kan u bekijken als u klikt op de afbeelding hiernaast. Ook geen wedstrijd dit jaar voor het mooiste versierde huis, maar een griezelwedstrijd onderweg voor klein en groot. Er vallen ook prijzen te winnen !

Mario.

 

 

 

Sleutels gevonden

18.10.2011

Afgelopen zondag werden 2 sleutels gevonden in de kerkstraat. De 2 sleutels hangen aan een sleutelhanger in de vorm van een doodskop. Sleutels zijn af te halen in Skoebidoe (boekenwinkel in 't dorp).

Mario.

 

 

 

 

Marcella en Clement 50 jaar getrouwd

14.10.2011

Op vrijdag 14 oktober zijn Clement en Marcella Audenaert uit de Oude Veldstraat 50 jaar gehuwd. Kurt en ik hebben hen een bezoekje gebracht en hebben namens het bestuur, naast fekicitaties ook een geschenk en een bloemetje overhandigd. Proficiat !
Fototoestel waren we vergeten.

Cristel.

 

 

 

Molenskermis 2011

12.10.2011

Het enige wat nog zichtbaar is van de Molenskermis op de wei is het verkleurde gras waar de tent gestaan heeft, een het bruine spoor van de vrachtwagens en auto’s van de bezoekers en kleine walletjes onder onze ogen.  Voor de rest is alles terug opgeruimd en opgeborgen.
De kermis is vlot verlopen zonder noemenswaardige problemen. Enkel het goede weer had zich van week vergist.

We hopen dat u ervan genoten heeft. We wensen alle bezoekers, sponsors en medewerkers te bedanken voor hun aanwezigheid, de gulle gift of de helpende handen die het zware werk zoveel lichter gemaakt hebben.

Foto’s van de voorbij kermis vind je hier of je kan klikken op de foto hiernaast (voorlopig nog niet volledig)

Zo, wij proberen nu wat bij te slapen zodat we opnieuw fris zijn voor halloween. Later volgt hierover ongetwijfeld meer nieuws.

Mario.

 

 

 

Barbecue Kapelstraat 3 juli 2011

07.07.2011

Op zondag 3 juli 2011 ging voor de 2de maal een bbq door voor alle inwoners uit de Kapelstraat.
Net als vorig jaar stelde de familie De Kerpel – Stadeus hun serre ter beschikking om het gebeuren te laten doorgaan.

68 deelnemers (een tiental méér dan vorig jaar) kwamen opdagen en genoten van een aperitiefje, een bbq-worst, stukje kip en gemarineerde ribbetjes aangevuld met een rijkelijk assortiment van groenten, aardappelsla, pasta, sauzen...
Voor het eerst mochten wij ook een vegetariër begroeten, waarvoor onze traiteur, Nadine Van Kerkvoorde, een aangepast menu samenstelde. Onze “veggie” vond het naar eigen zeggen bijzonder lekker. Wij leerden eruit dat vegetarisch eten een mens niet lelijker maakt, wel in tegendeel.

Het geheel werd afgerond met een door de inwoners zelf naar best vermogen (en er zit zeer goed vermogen bij) samengesteld dessertbuffet.

Kok van dienst was medeorganisator Geert Van Assel, die er als een echte professional in slaagde alles tijdig klaar te krijgen, en ook nog voor een “goede cuisson” zorgde.
De stralende zon in combinatie met de hitte van de bbq noopte Geert er wel toe om topless te gaan (voor wie begint te dromen: topless bij Geert wil zeggen dat hij zijn petje afzet).

David Rousseau en Nicole Bracke zorgden voor de drankstand, bedienden iedereen op zijn/haar wenken en beheerden de kassa ondertussen als een goede huisvader/-moeder.
Mario Goetmaekere omkaderde het gebeuren met een streepje achtergrondmuziek.

De kinderen (wat zijn er in onze straat ook nog grote kinderen) konden zich tussendoor vermaken met een reuze twister- en een bibberspel, zodat ook de “dode” momenten moeiteloos werden opgevuld.

Vele helpende handen deden op het einde de afwas, zodat de enige kater waarmee de organisatoren bleven zitten enkel zijn oorzaak kon vinden in het net iets te overmatig nuttigen van het zelf gebrouwen (en zeer lekkere) bier van Geert.

Na een aangename en ontspannen namiddag kon iedereen met een gevuld buikje naar huis.

Ook voor de organisatoren was een geslaagde dag, zodat we nu al kunnen afspreken voor de 3de editie die zal doorgaan op zondag 1 juli 2012.

Alle foto's zijn te bekijken door te klikken de foto hiernaast.

Patrik.

ps.: De reporters van Het Nieuwsblad zijn ook een kijkje komen nemen (en proeven). De link naar hun artikeltje en extra foto's vind je hier.

 

 

 

Zeer plaatselijke storm in de Beeweg

27.06.2011

Er zijn verschillende meldingen binnengekomen over een korte maar krachtige storm in de Beeweg en vooral rondom het huis van Annemie en Pieter. De storm was zo krachtig dat zelfs een boom in de voortuin het begaf. Op het moment van het gure weer waren de bewoners druk met andere bezigheden, iets met een huwelijk hebben we horen zeggen. Bij hun thuiskomst zondagmorgen hebben ze de schade met eigen ogen kunnen vaststellen. Of de schade verhaald kan worden op de verzekering is niet duidelijk.

Hiernaast enkele foto's van de schade, de (on)gelukkige bewoners en hun (schone) familie.

Mario.

ps.: voor alle duidelijkheid, het getrouwd koppel bevindt zich links.

pps.: het koppel rechts is ook getrouwd, maar al iets langer.

 

 

 

 

Annemie en Pieter trouwen (met elkaar)

27.05.2011

Zoals reeds ergens anders vermeld op deze website, is getrouwd (geweest) zijn een must om bestuurslid te worden van de Molens. Annemie wou kost wat kost tot het bestuur toetreden en daarom is ze nog dringend op zoek moeten gaan naar een vent. Pieter is de naam van de (on)gelukkige...
Als bij wonder was de kerk en de feestzaal nog vrij op zaterdag 25 juni.

We wensen het koppel een mooie dag...en daarna nóg veel mooie dagen !

Mario.

 

 

2 nieuwkomers in het bestuur

16.05.2011

Het doet ons veel plezier vast te stellen dat jonge mensen nog steeds geïnteresseerd zijn in de werking van ons comité. We kunnen jullie melden dat onze ploeg onlangs uitgebreid werd met 2 nieuwe bestuursleden : Kelly en Annemie. Hiermee is het aandeel vrouwen in het bestuur zowat verdubbeld ! We wensen hen veel succes.
Hun fotootje kan je reeds bewonderen op de de pagina 'bestuur'. Van zodra Patrik voldoende inspiratie gevonden heeft, zal daar wel een mooi tekstje naast komen.

Mario.

 

 

Kris verlaat het bestuur

16.05.2011

Naast de interieurzaak heeft Kris nog een aantal muzikale hobby's. Een dag heeft maar 24 uur en daarom heeft Kris beslist om een stapje opzij te doen en het bestuur van de Molens te verlaten zodat hij meer tijd heeft voor zijn hobby's. Vanzelfsprekend respecteren we deze keuze. We wensen Kris hierbij te bedanken voor zijn inzet voor ons comité !

Mario.

 

 

Koffietafel gepensioneerden

16.05.2011

Naar jaarlijkse traditie, hebben we ook dit jaar de senioren van onze wijk uitgenodigd voor een kop koffie en koffiekoeken. Dit jaar afspraak op zaterdag 25 april, zoals gewoonlijk bij Nete. Eerst de nodige calorieën verorberen en daarna konden de gepensioneerden zich uitleven bij het bollen, kaarten of gewoon wat kletsen. Zie hier voor de foto's van de sportieve namiddag of klik op de foto hiernaast..

Mario.

 

 

Winterlandschap verwijderd van de website

16.05.2011

't Was ondertussen al van januari geleden dat ik wat tijd gehad heb om onze website te updaten. Niet dat het voorjaar de periode is waarin de Molens het meest actief zijn, maar toch. De sneeuw op de molen en de huizen is inmiddels verwijderd en de niewjaarswensen kunnen opgeborgen worden tot volgend jaar. Ik hoop dat er ondertussen niet te veel mensen afgehaakt hebben en weer regelmatig onze site een bezoekje brengen op zoek naar nieuwtjes over de wijk.
Ik heb de verschillende nieuwtjes in aparte berichtjes gezet en die kan je hierboven lezen.
Toch nog melden dat we reeds begonnen zijn met de eerse vergadering over de kermis, we zijn opnieuw vertrokken !

Mario.

 

 

 

 

Nieuwjaarsreceptie 2011

09.01.2011

Zoals reeds eerder aangekondigd, hebben we een punt gezet achter de drink bij de kerststal tijdens de kerstnacht. In plaats daarvan dachten we dat het misschien een goed idee zou zijn om de buren samen te brengen om elkaar nieuwjaarswensen over te maken. En het bleek inderdaad een goed idee te zijn, want zo'n 200 inwoners kwamen in de serre bij Frank en Els een glaasje heffen. De zaal klaar gezet, de broodjes gesmeerd en omstreeks 11u verschenen de eerste gasten. We hadden voorzien om zo rond 13u de boel te kunnen sluiten, maar sommigen hadden het veel te druk met het uitdelen van nieuwjaarswensen zodat we uiteindelijk rond 17.30u de laatste vierders buiten geveegd hebben. Het deed ons veel plezier dat u met zovelen aanwezig was en hopen dat het reeds een eerste van de vele momenten van 2011 mag zijn waarvan u heeft genoten of nog zal van genieten.
Er zijn een aantal fotootjes getrokken. U kan ze hier bekijken.

We wensen Frank en Els bedanken voor het gebruik van de serre !

Een jaar boordevol Molens gewenst.

Mario.

Ps.: Naast het bezoek van enkele vooraanstaande lochristinaren, zijn de reporters van het Nieuwsblad/ De Gentenaar ook langs gekomen. Artikeltje en foto's vind je hier.

 

 

De zwarte Pieten in 9080

24.12.2010

En of Sinterklaas 9080 leest !

 

 

Geen kerstdrink, wel nieuwjaarsreceptie

23.12.2010

Tradities zijn er om gebroken te worden, zegt men. Sedert jaar en dag is het de traditie om op kerstnacht samen te komen rondom de kerststal om een glaasje te drinken en wat gezellig te keuvelen bij de warmt van de vuurkorven. Gezien de eerder magere opkomst van de laatste edities en het feit dat het toch wel een opgave is om de huiskamerwarmte te verlaten, hebben we beslist om als bestuur geen drink meer te organiseren bij de kerststal.

Geen paniek echter ! In ruil bieden we jullie vanaf 2011 een nieuwjaarsreceptie aan. De ideale gelegenheid om nieuwjaarswensen uit te wisselen met de buren en met een hapje en een drankje te klinken op het nieuwe jaar.
Afspraak op zondag 9 januari van 11u tot 13u bij Bloemisterij De Mol-Verlee, in de Oude Veldstraat 92. Kwestie van organisatie wordt gevraagd op voorhand je komst te melden.

In principe vindt u de uitnodiging in de brievenbus. Mocht er toch iets fout gelopen zijn, vind je hier nog de uitnodiging. Inschrijven kan ook via mail, met vermelding van naam en aantal personen.

We wensen alle inwoners van onze wijk alvast prettige eindejaarsfeesten en we hopen jullie te mogen begroeten op de receptie.

Mario.

 

 

Sinterklaas leest Nummer 9080

06.12.2010

"...Ik ei ooit ne kiëer ne gruuetn speekeluisepeet gekreeën. 'k Zettigen em rechte op de kasse want 'k diervre nie sebiet beginnen oan eetn. Achtre nen tij es 't ee deur zijn kniens gezakt en dan woas ee 't eetn nie miëer wird. Doar ei 'k nog altijd spijt van! 'k Zoe girn nog ne kiëer e zuue gruuetn speekeluisepeet krijën van Kluis. Zoe 't ee 9080 leezn? Mijn zuunuivre stoa kouj..."

Zo eindigt het stukje "Vruint moar oan André" in de 25ste editie van Nummer 9080. En of Sinterklaas 9080 leest ? Blijkbaar wel want hij stuurde zijn 4 beste Pieten op pad richting Kapelstraat, bij Andre om er een "speekeluisepeet" af te geven. Ze mochten vaststellen dat de "zuunuivre" er inderdaad koud staat. De Pieten gingen natuurlijk ook langs bij de andere kinderen van de wijk om zakken vol lekkers uit te delen. Voor de foto's klik je hier.

Mario.

 

 

Sinterklaas is in het land

23.11.2010

Bij deze zijn alle stoute kinderen gewaarschuwd : de Sint is terug in ’t land.
Dit jaar stuurt hij 4 van zijn beste Pieten op vrijdag 3 en zaterdag 4 december op verkenning naar de Molens in Zaffelare. De brave exemplaren (die zich inschrijven) worden beloond met een pakketje lekkers dat wordt afgegeven door de Pieten. Sinterklaas is er dan niet bij want die heeft het veel te druk met de voorbereiding voor 6 december.

Heb je graag het bezoek van de Pieten ? Schrijf je in ten laatste tegen 26 november met het briefje dat je onlangs in je brievenbus vond. Niets gevonden? Geen probleem. Gebruik dan dit formuliertje. Een mailtje met daarin alle nodige informatie kan ook natuurlijk !

Een neefje of een vriendje op bezoek ? Vanaf dit jaar kunnen de Pieten extra pakketjes afgeven. Per pakketje betaal je 5 € en je moet dit vooraf wel melden zodat alles vooraf kan klaargemaakt worden in het Pietenatelier.

Voor de Sint,

Mario.

ps.:we doen ons best om nadien nog wat foto's op de website te plaatsen.

 

 

 

 

Gezellige samenscholing in de Kapelstraat

09.09.2010

De Kapelstraat is in de laatste 15 jaar wezenlijk van uitzicht veranderd. Vrijliggende bouwgrond trok menig gezin van Zaffelare en soms van ver daarbuiten aan om hun nestje in onze straat te bouwen.

Binnen de kortste keren werd de straat meer en meer volgebouwd en veranderde het aanzicht van een wat verlaten en met amper een paar huizen bebouwde straat in een bruisende en met veel kinderen bevolkte leefgemeenschap met (voorlopig) 34 bewoonde huizen.

Om elkaar (nog) beter te leren kennen, vatte David Rousseau, geassisteerd door Geert Van Assel en Patrik Lafaut het plan op om voor de bewoners een barbecue te organiseren.

Nadat uit een enquête was gebleken dat er hiervoor toch wel wat interesse bestond, werd de koe bij de horens gevat en begonnen met de organisatie. Gelet op het typische Belgische zomerweer waren we maar wat blij dat de familie De Kerpel-Stadeus zo gastvrij was hun serre ter beschikking te stellen om het gebeuren daar te laten plaatsvinden.

Ondanks de vakantieperiode en allerlei organisaties in de omliggende wijken en gemeenten, schreven zich niet minder dan 61 personen in voor de barbecue.

Het kwam er dan enkel nog op aan om te zorgen voor de nodige uitrusting (tafels, stoelen, borden, bestek,…) en eten (geleverd door traiteur Nadine Van Kerckvoorde) en de barbecue kon doorgaan op zondagmiddag 29 augustus. En zo geschiede.

Al dreigden er regenbuien en was het “fris voor de tijd van het jaar” (gelukkig dat we dus binnenzaten), het werd een gezellige namiddag waarbij lekker (en veel) gegeten werd en menig pintje of frisdrank genuttigd.

In de late namiddag (en voor de “plakkers” de iets latere avond) vertrokken de aanwezigen met een voldaan gevoel.

Menigeen drukte de wens uit om ook volgend jaar een barbecue te organiseren. Iets waaraan wij, volgzame zielen als wij zijn – en behoudens rampen en ongelukken – met graagte zullen voldoen.

Patrik.

Meer foto's.

 

 

 

't Rommelt in Zaffelare

03.09.2010

Zoals u merkt zijn de affiches voor de Molenskermis 2010 klaar. Alle vertrouwde evenementen zijn er opnieuw bij. Wel nieuw is dit jaar de rommelmarkt op zondag (10.10.2010). Indien de staat van het terrein het toelaat kan u uw koopwaar aanbieden op het terrein naast de tent ( neen, niet in de tent!). Wanneer de weide te drassig is, wordt de rommelmarkt op straat gehouden.

Kopen en verkopen van rommel kan tussen 13.00u en 17.00u. We vertrouwen er op dat u nadien de niet verkochte waren opnieuw mee naar huis neemt.

Inschrijven kan door het inschrijfformulier hiernaast in te vullen en bij Dries in de bus te steken (adres zie strookje). Een mailtje naar onze mailbox kan natuurlijk ook.

Mario.

 

 

Inhuldiging van de nieuwe molen op de wijk
Plechtige opening van nieuw containerpark
Aanleg van een woonwagenpark

07.08.2010

 

De inzet van de familie Wulteputte - Reynvoet om onze wijk een goede uitstraling te geven naar de rest van de wereld grenst aan het ongelooflijke. Doordat de opening van het containerpark van Lochristi voortdurend uitgesteld wordt, heeft de familie zelf het heft in handen genomen en zelf een containerpark gebouwd rondom de woning in de Oude Veldstraat. Alle afval wordt aanvaard en op selecteren wordt ook niet te nauw gekeken. Nadat het containerpark klaar was, zagen ze dat er nog wat plaats over was. Waarschijnlijk met de problematiek in het hoofd van de woonwagenbewoners die voortdurend overal weggestuurd worden, hebben ze meteen ook een woonwagenpark aangelegd. Zoals u kan zien, is de eerste bewoner reeds aangekomen. Waarschijnlijk zullen er nog volgen. Als derde goed werk, hebben Kelly en Dominique gezorgd voor de verfraaiing van onze wijk. De Molenwijk zonder molen kan niet, moeten ze gedacht hebben. En hop, daar staat een Molen. Misschien hier en daar nog een likje verf, maar kom we doen niet moeilijk.
Al deze mooie initiatieven konden niet voorbijgaan zonder de nodige plechtigheden. Gisteren hebben hebben Dominique, Kelly en de voltallige familie Lochristi en omstreken rondgedweild om de nieuwigheden plechtig aan te kondigen. Het schijnt dat ze zelf tot op het gemeentehuis ontvangen zijn.

Kelly en Dominique, bedankt voor jullie inzet en doe zo verder !

Mario.

 
 

 

Kelly en Dominique trouwen (met elkaar)

24.07.2010

 

Kelly en Dominique vinden dat ze genoeg geoefend hebben en willen aan het echte werk beginnen. Op 6 augustus zullen ze elkaar hun ja-woord geven.

De Molens wensen het koppel alle geluk en ook de ouders worden gefeliciteerd. Hopelijk is de rest van hun leven net als een sprookje : ze leefden nog veel en hadden lange kinderen (of hoe zat dat nu ook weer ?).

Mario.

 

 

 

Gouden bruiloft van Laura & André

29.06.2010

 

André en Laura Verschraegen - De Waele zitten dit jaar samen reeds 50 jaar in hetzelfde huwelijksschuitje.
In naam van de inwoners van de wijk en van het bestuur van de Molens, van harte proficiat.
Foto's volgen ongetwijfeld later.

Mario.

 

 

Molens op de Hoevefeesten

28.06.2010

 

Afgelopen weekend organiseerde de Landelijke Gilde van Zaffelare Hoevefeesten op de terreinen van Herman Boussaer, naar aanleiding van hun 90-jarig jubileum.
Zondagnamiddag stond er spel zonder grenzen op het programma. Iedereen kon deelnemen met een ploegje van 5 à 8 personen.
De ploegen moesten zich meten in het touwtrekken, zaklopen, hindernissenparcours, skilopen en flessen vullen met water.
Ook de Molens stuurde een delegatie. Julie, Maxime, Jarno, Fabio, Marc en Wim toonden zich van hun sterkste kant en eindigden knap op de 5de plaats.

Proficiat

Mario.

 

 

Topsport in Zaffelare

08.04.2010

 

Zoals elk jaar ging op stille zaterdag in het zaaltje van café Den Hoek, de koffietafel voor de gepensioneerden van de wijk door.
Een dertigtal topsporters, die hun beste periode nog maar pas achter de rug hebben, boden zich aan.

De namiddag werd aangevat met een koffietafel (voor één keer hoefde er daarvoor niemand te sterven), waarna elke aanwezige een paketje paaseieren mocht ontvangen en een drankje werd aangeboden.
Vervolgens kon iedereen deelnemen aan een wedstrijdje bollen en/of kaarten.

De bollers vlogen er als naar gewoonte stevig in. De projectielen werden met dusdanige gretigheid weggeworpen dat tafelpoten noch omstanders veilig waren.
Menige grijsaard meende de dames te moeten imponeren door met grote kracht de bol naar het doel te werpen, in de hoop dat de luchtverplaatsing toch voor enige punten zou zorgen en het gebrek aan precisie zou wegmoffelen. Te vaak zonder succes evenwel.

Ook de dames lieten zich van hun beste kant zien. Zij bukten zich dieper voorover dan ze in jaren gedaan hadden, om de bol toch maar met enige elegantie de helling op te krijgen. Sommigen slaagden er zelfs in om het projectiel halverwege de helling een sierlijke curve te laten maken en hem netjes terug naar hun voeten te laten rollen, alwaar hij zich tergend langzaam aan hun voeten neervlijde, zoals eertijds de mannen ook deden. We zagen menige dame dan ook in nostalgische ontroering een traan wegpinken.

Wanneer het door al dat geweld opgewaaide stof was opgetrokken en de achtergebleven krukken, kunstledematen en valse gebitten weer bij de rechtmatige eigenaars was afgeleverd, bleek dat Kamiel De Mol met 36 punten als overwinnaar uit de arena was gestapt en daarmee de opvolger werd van Wilfried Hellemans. Roger De Geest kwam slechts één puntje tekort en werd een voortreffelijke 2de; terwijl ons medebestuurslid Daniël De Bruyne een verdienstelijke derde was.

Ondertussen hadden de kaarters zich niet onbetuigd gelaten. Uitgeschakeld worden in de voorronde lag enkel aan slechte kaarten en grove tegenslag. Yolande Claeys, Clara Van Laere, en Roger De Geest en Theophile Van Acker plaatsten zich voor de finale, waarbij de dames ondanks de bundeling van al hun charmes, toch het onderspit delfden.

De prijzen werden uitgedeeld en rond zessen verliet iedereen het lokaal.
Dit gold helaas niet voor enkele bestuursleden die de saaie taak hadden erop toe te zien dat geen enkele “wijkeling” in het zaaltje was achtergebleven.

Toen na uren zoeken bleek dat iedereen effectief was vertrokken, konden ook zij moe maar tevreden naar huis. De zon was toen al enkele uren achter de horizon verdwenen.

Het einde van een mooie dag.

Uitslag bolling                                              

1.  DE MOL KAMIEL                                              
2.  De Geest Roger                         
3.  De Bruyne Daniël                 
4.  Misseghers Marcella              
5.  De Guchtenaere Mar               
6.  Closse Philemon

Uitslag kaarting

1.  DE GEEST ROGER - VAN ACKER THEOPHILE
2.  Claeys Yolande - Clara Van Laere
3.  Closse Philemon - Audenaert Clement                       

           
                      

Klik op de foto hiernaast om alle foto's te zien !

 

 

 

 

40 + 41 + 19 =100

10.03.2010

 

Alle redenen zijn goed om een feestje te bouwen. Zo dacht ook dit koppel.
Zij wordt 40 lentes, hij heeft 41 winters achter de rug en samen hebben ze reeds 19 hete zomers beleefd. Caroline en Kurt konden dit zomaar niet laten voorbij gaan en gelijk hebben ze.

Namens de rest van het bestuur en alle bewoners van de wijk : Caroline & Kurt, proficiat !

Mario.

 

 

De Sterkste Man Van Zaffelare

10.03.2010

Nu de slimste mens van Zaffelare van 2010 bekend is (zie kwis landelijke gilde van 5 maart ll.), is volgens ons ook de sterkste mens van Zaffelare bekend.

Op het fotootje hiernaast ziet u ene Ivan W. uit de kplstrt. in Z. Met één hand duwt hij zonder probleem een boom van minstens 100 jaar omver. Hij lacht er nog bij ook. Probeer dàt maar eens !
In vergelijking met de ouderdom van de boom is Ivan nog een (onder)broekventje. We hebben ons laten vertellen dat er binnenkort grote feestelijkheden gepland zijn. Ivan wordt een halve eeuw oud !

Ivan, proficiat !

Ps.: cadeautip : witte onderbroeken met sterke rekkers.

Mario.

 

 

Ronddeling kerstgeschenkjes

21.12.2009

Als u gepensioneerd bent, hebt u waarschijnlijk dit weekend één of ander bestuurslid aan de deur gehad die u een kerstgeschenkje kwam aanbieden. Indien u niet thuis was of niet meer durfde opendoen hebben ze het aan de deur gezet of op een ander min of meer veilige plaats. In tijden van negatieve temperaturen met 2 cijfers en alomtegenwoordige alcoholcontroles, geen gemakkelijke opgave (tenminste als ge uw werk goed wilt doen!). En ik moet zeggen, Geert en Patrik hebben hun taak vol overgave (zonder overgeven) uitgevoerd. Zelfs van onbetaalde overuren maken ze geen probleem.

Normaal hadden hier 3 lijntjes van Patrik moeten staan, maar ik denk dat de inkt in zijn pen op is. Maar goed, volgend jaar is weer een kerst, als ik me niet vergis.

ps.: iedereen welkom op de kerstdrink !

Mario. (en dus niet Patrik)

 

 

 

Winter bij Molens

20.12.2009

Zoals u ziet hebben we ons woord gehouden. Het heeft ons wat moeite gekost maar de beloofde vrieskou en het sneeuwdeken zijn op tijd afgeleverd. We vonden dat het dit jaar eens tijd werd voor een witte kerst en zie daar....

U ziet bij de Molens kunnen ze van alles !

Klik op de foto' hiernaast voor een paar sfeerbeelden.

Mario.

 

 

Salut Sinterklaas

11.12.2009

Terwijl Sinterklaas en zijn zwarte pieten terugvaren naar het verre Spanje om daar te gaan uitrusten na de drukke periode, blijven ze bij de Molens onvermoeid bezig.

Zondagochtend 13 december wordt de kerststal opgezet bij de Reinaertbeelden. U kan het werkvolk tijdens de zware arbeid, fysisch en/of moreel komen steunen (bekertjes hebben we voldoende !). Momenteel onderhandelen we nog over het weer. Vrieskou ligt reeds vast. Sneeuw ligt iets moeilijker, maar er wordt aan gewerkt.

Het weekend daarop (19 en 20 december) mogen de senioren uit de wijk het bestuur aan hun deur verwachten. Naar jaarlijkse gewoonte worden dan de kerstgeschenkjes uitgedeeld.

Op kerstnacht (vanaf middernacht) zijn alle buren welkom voor een drankje en een gezellige babbel bij de kerststal. Hopelijk tot dan !

Mario.

 

 

 

Sinterklaas bij de Molens

21.11.2009

Ondanks het stormachtig weekend is de Sint gezond en wel aangekomen in België. Hij staat er op ook dit jaar zijn beste Zwarte Pieten naar Zaffelare te sturen. Hij heeft wel een beetje hulp van de Molens gevraagd. En u kent ons, voor de Sint en de kinderen van de wijk doen we dat met veel plezier. In het dikke agendaboek heeft Sinterklaas vrijdagavond 4 en zaterdagavond 5 december aangeduid om langs te komen bij de Zaffelaarse kinderen geboren in 1998 of later. De agendapieten zijn momenteel het werkrooster aan het opstellen voor alle andere pieten. De komende dagen vindt u een briefje in de bus waarin u kan meedelen waar en wanneer de pieten moeten aanbellen. Geef het briefje af ten laatste op 29 november bij Kurt (Oude Veldstraat 122). Indien u het inschrijfformuliertje reeds gebruikt hebt om de haard aan te steken of om de patatten op de schillen, kan u het hier downloaden.

Mario.

 

 

 

Halloween 2009

21.11.2009

Nu de spoken en griezels van halloween stilletjes opnieuw naar de zolder verhuizen, keert de rust terug in de wijk, voor eventjes althans.
Dankzij de mooie versieringen van de buren en enkele standjes met helpers van “buiten” de wijk, werd het opnieuw een belevenis.
Zoals beloofd werden alle versierde huizen beloond met een prijsje.
De hoofdprijzen werden uitgedeeld in de serre bij Frank De Mol, de anderen krijgen de komende dagen hun prijsje in de bus.

Allen bedankt !

We hopen op die manier dat jullie massaal blijven versieren. Niet de grootte of de kostprijs van de versieringen is belangrijk. Elk kaarsje, hoe klein ook draagt bij tot de sfeer die avond. Alle inspanningen worden gewaardeerd.

De foto’s vindt u hier.

Ps.: We hebben het die dag zo druk gehad dat we eigenlijk een beetje vergeten zijn foto’s te trekken. Hebt u nog foto’s van versierde huizen of andere leuke kiekjes. Mail ze ons ! We zetten ze bij in de galerij.
We hebben ook gemerkt dat 2 heren de halloweentour gewandeld hebben. Eén van hen was gewapend met professioneel fototoestel en flitste er deftig op los. We hebben geen idee wie deze personen waren, maar we veronderstellen wel dat ze een pak mooie fotootjes getrokken hebben. Perfect materiaal voor onze website ! Helpt u ons hen te vinden ?

Mario.

 

 

 

Kom van dat dak af !

27.10.2009

Een pauw op de molens ? Niets bijzonders zal u zeggen, maar toch. Gisteren avond konden Lesley, Katrien, Sterre en Rhune (Oude Veldstraat) hun ogen niet geloven. De buren zagen bij Eddy en Carine (Molenstraat) zowaar een pauw op het dak van hun huis zitten.
Vanavond vatte de pauw dan post op het dak van Lesley en Katrien. Het staat vast dat de hoek Molenstraat - oude Veldstraat (de daken althans) een magneet voor allerlei vogels (zie de ooievaars eerder in september). Hopelijk blijft het bij vogels !
De foto's hiernaast moeten het bewijzen, tenzij Eddy reeds druk in de weer was met het uittesten van zijn vermomming voor halloween of zou het Carine geweest zijn ?.

Mario.

 

 

 

 

 

 

Feest bij Claudine en Ivan

25.10.2009

Wie zaterdagmorgen in de kapelstraat moest zijn, heeft waarschijnlijk gemerkt dat er iets loos was bij Claudine en Ivan. Hun woning werd door onbekenden voorzien van allerlei versieringen.

De reden van dit fraais was hun zilveren huwelijksjubileum (25 jaar). Afgelopen vrijdag hebben ze met familie en vrienden dit uitgebreid gevierd.

Om 09.00 u zaterdagochtend stond reeds een grote menigte ongeduldige buren voor de deur, want een aantal bordjes kondigden een gratis drink aan bij Claudine en Ivan. Maar ze gaven daar niet thuis bij Claudine en Ivan. Waarschijnlijk druk doende met allerlei beddelijke bezigheden of misschien gewoonweg te moe (of te zat) om het bed uit te komen.

Vanwege de Molens, van harte proficiat !

Als 't van ons afhangt mogen jullie er gerust nog eens 25 jaar bij doen

Naar t' schijnt hebben Dominique en Kelly ook het één ander aan te kondigen...

Mario.

 

 

a

 

Eetfestijn – Nieuwe formule

14.09.2009

 
Tradities zijn er om gebroken te worden. Zo is het ook vergaan met onze “breughelmaaltijd” op zaterdagavond. We vonden dat we dit jaar eens iets nieuws moesten proberen.

Kaarten zijn te koop bij de bestuursleden of bij één van onze huisbezoeken tijdens de rondgang met de doos. Volwassenen betalen 15 €, kinderen van 6 tot 12 jaar betalen 10 €. Kinderen jonger dan 6 jaar betalen niets (gratis !, 0 €)

We verwachten u op zaterdag 11 oktober om 20.00 in de feesttent.

Mario.

 

 

b

 

Ooievaars gespot in Zaffelare

03.09.2009

 

 

Gisterenavond omstreeks 17.00u werd de eerste ooievaar opgemerkt in de buurt van het kruispunt van de Molenstraat met de Oude Veldstraat. Uiteindelijk zijn er zo 'n 5 exemplaren neergestreken.
In de loop van deze morgen zijn ze vertrokken, vermoedelijk richting zuiden.
Waarschijnlijk zijn de ooievaars onderweg om te overwinteren in warmere oorden en hebben ze Zaffelere uitgekozen voor de pitstop. Best de vissen in uw vijver nog eens natellen.

Mario.

 

 

aa

 

 

De vakantie is voorbij !
02.09.2009

 

De molenaars zijn uitgerust. Wie goed opgelet heeft, merkt hier en daar al een paar wijzigingen in het landschap. Voor het geval u van Mars mocht komen, wensen wij u nu al te verwittigen. De Molenskermis komt er aan… in oktober. Dat willen we niet stilletjes laten voorbij gaan. Vandaar dat we hier en daar borden plaatsen waarmee de SLAG VAN DE MOLEN FUIF aangekondigd wordt. Nabij het epicentrum (weide) werd een doek gespannen met wat publiciteit voor de feestelijkheden. Verschillende publieke en minder publieke plaatsen worden aangekleed met onze affiches.

Mario.